至HOT熱話

日本郵局x叮噹2020新春必敗新品

日本郵局今年再度聯乘國民動畫《哆啦A夢》推出慶新春的禮品系列,推出2款不同尺寸的哆啦A夢與哆啦美鏡餅及新年系列碗盤等~每款都美得不要不要的,加上細節造功都很精緻!

日本祇園及花見小路私用地禁止拍攝 違規罰款高達1萬円!

大阪、京都向來都是香港人旅遊勝地。提起京都,相信很多人都想起藝妓與古老的街道,其中京都名勝祇園、花見小路也是不少旅客必到打卡之地!

日本減壓香口膠~香港人必備!

日本上年曾推出號稱能增強腦部機能嘅「記憶香口膠」掀起熱話,今次再食住上推出「減壓香口膠」,為生活繁忙都市人補充能量!

日本郵局又出招!叮噹冬日限定商品販售中

大家都知道日本郵局不時會推出令人一物難求嘅限定商品,最新一輪就是「叮噹居家系列(DORAEMON HOME)」,數量有限售完為止,都係嗰句,手快有手慢無囉!

筆廠踩過界!!推MARKER型~多口味飯素

做生意真係唔容易,就連日本老牌MARKER筆廠都要轉型開源,推出新企劃MAGIC飯素!!

三陸鐵道 × 角落生物nanaco卡嚟喇!

三陸鐵道角落生物合作商品再度襲來!今次就同岩手縣三陸鐵道聯手推出散紙包連限定nanaco卡,另外...

貓星人×鬆弛熊!到底你係熊定貓?

necos再有新作!今次將鬆弛熊化身貓咪頭飾,戴喺一眾貓星人頭上真係零捨有喜感~一套5款預計於5月推出,每個600日圓,貓奴課金時間又到。

當溫泉蛋遇上杯麵

話說昨日日清食品就推出「On卵」系列,第一彈係新合味道Big size杯麵「壽喜燒 甜醬油味」,裡面包括有大豆牛肉...

喵星人戴貓耳帽係咩玩法?

深受貓奴歡迎嘅necos貓耳帽系列又有新搞作,今次唔係咩兔耳或者紳士帽,竟然係色彩繽紛嘅貓耳...

去日本必試蜜瓜梳打味水

ILOHAS嘅有味水一向係港人去日本必試items,今個月中3月19日會推出新品—— 蜜瓜梳打味水!今次真係飲水好過飲汽水...